1.737 de elevi ai școlilor Ministerului Afacerilor Interne încep de astăzi cursurile. În premieră, de anul acesta la specializarea pompieri au fost admise și fete.

Concursul de admitere în cele șase instituții de învățământ de nivel postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat în două etape: etapa probelor eliminatorii, respectiv contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice, și etapa de evaluare a cunoştinţelor, ce a constat într-un test grilă cu subiecte de limba română și o limbă străină la alegere, engleză sau franceză.

În cadrul Școlilor de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – specializarea ordine și siguranță publică vor fi pregătiți 927 de elevi: 693 băieți și 234 fete. În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru specializarea pompieri, au avut ocazia să concureze și fete. Astfel, toate probele de concurs au fost trecute cu brio de 5 fete și 295 de băieți.

Pentru cele 150 de locuri scoase la concurs de Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, au fost declarați admiși 127 de băieți și 23 fete. De asemenea, 327 de băieți și 33 de fete încep de astăzi cursurile la cele două Școli Militare de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și ”Petru Rareș” – Fălticeni.

 

Articolul precedentPlatformă de stocare temporară a deșeurilor menajere, pe teritoriul comunei Recea
Articolul următorIPJ Maramureș, acțiuni fără sancțiuni