1385 de persoane au avut nevoie de  asistență medicală în perioada 24 -30 decembrie și au ajuns la  Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Numărul prezentărilor la UPU a fost atât de mare, încât specialiștii au intervenit, în doar 12 ore și pentru 185 de pacienți. De exemplu, în 27 decembrie, de la ora 8:00 la ora 20:00 – 185 pacienți, situația fiind similară și în 26, respectiv 27 decembrie, în același interval orar, echipa de gardă consultând câte 160 de pacienți.
Majoritatea persoanelor care au solicitat ajutorul specialiștilor au ajuns la urgență cu mijloace proprii, un număr de 389 fiind aduși de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță, respectiv Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare.
Categoria de vârstă predominantă a pacienților UPU din perioada menționată a fost între 17 și 65 de ani, mai precis 700 de pacienți.
411 copii (0-16 ani) au beneficiat de serviciile specialiștilor, 107 dintre aceștia prezentând temperatură mai mare sau egală cu 38 grade Celsius.

Referitor la gradul de urgență,  38 de pacienți au fost încadrați la cod roșu, 277 cod galben, 511 cod verde, iar restul cod albastru și alb. 249 de bolnavi au necesitat internare.

“Din totalul pacienților, aproximativ 30% au necesitat asistență medicală imediată, majoritatea dintre aceștia rămânând internați în cadrul spitalului nostru (249) sau îndrumați câtre alte unități medicale. Cel mai mare procent al pacienților care s-au prezentat în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Articolul precedentMai puține apeluri la 112 în minivacanța de Crăciun
Articolul următorISU MARAMUREȘ: Controale la sălile de evenimente înainte de Revelion