Poliţiştii specializaţi în domeniul sistemelor de securitate au intensificat activităţile de control în domeniu. Astfel, în perioada martie – mai au fost verificate 81 de ATM-uri şi s-au efectuat controale la sediile a 78 de societăţi comerciale din tot județul.

Scopul acţiunilor a fost prevenirea şi combaterea infracţionalităţii specifice şi derularea operaţiunilor cu numerar în condiţii de siguranţă. În această perioadă, poliţiştii au întocmit dosar penal după ce au constatat o infracţiune de desfăşurare în scop comercial de activităţi de instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă sau a componentelor acestora fără licenţă de funcţionare. Totodată, pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei. Spre exemplu, un număr mare dintre ATM-urile verificate nu au avut efectuată analiza de risc la securitatea fizică şi cu preponderenţă au fost constate deficienţe la prestatorii serviciilor de securitate, nefiind respectaţi timpii de intervenţie în zonele rurale. Poliţiştii au dispus sarcini concrete de remediere  a deficienţelor constatate, fiind stabilite termene şi responsabilităţi în vederea adoptării măsurilor de securitate prevăzute de lege.

Articolul precedentBugete mai mari pentru muzeele din subordinea Consiliului Județean
Articolul următorÎncrederea acordată unor persoane necunoscute l-a lăsat pe un bătrân din Baia Mare fără bani şi bijuterii