2 localități din Maramureș au fost desemnate Destinații Europene de Excelență ale României din anul 2019 de către Ministerului Turismului, în cadrul concursului EDEN, cu tema turismul de sănătate și relaxare.

Locul 1 în acest top a fost ocupat de Tăuții Măgherăuș, pe locul locul 2 se află Albac, parcul balnear Băile Figa s-a clasat pe locul 3, locul 4 a revenit județului Harghita iar pe poziția a 5-a se află Ocna Șugatag.

Toate cele 5 destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN. Destinaţia clasificată pe locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale. De asemenea, destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale ministerului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. Concursul a fost derulat în cadrul Proiectului Romania EDEN Contest 2019, cofinanțat de Comisia Europeană.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

 

Articolul precedentBăieții de la Minaur luptă pentru a-și păstra locul pe podium
Articolul următorPeste 5000 de dosare de pensie recalculate în Maramureş, pentru cei care au lucrat în subteran