Foto arhiva

S-au alocat peste 20 de milioane de euro pentru reconstrucția telegondolei și realizarea pârtiei olimpice din Borşa. Potrivit primarului Ion Sorin Timiș pârtia olimpică din Borșa va fi singura de acest fel din România.

Primarul Ion Sorin Timiș a anuțat că Borșa a primit o investiție extrem de importantă din partea Ministerului Turismului, o alocare de peste 20 de milioane de euro pentru construcția telegondolei și a unei pârtii olimpice, singura din țară de acest gen. Este vorba despre o telegondolă de 8 locuri și o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1800 de persoane pe oră, dotată cu instalație de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât și pentru organizarea de concursuri nocturne.

”Avem speranța ca, din anul 2021, să se schize la Borșa pe cea mai frumoasă pârtie din țară”, a spus primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Semnarea contractului ar putea avea loc săptămâna viitoare, odată cu vizita ministrului Turismului în județul Maramureș.

 

Articolul precedentImagini inedite de la cel mai mare spectacol aviatic din Maramureș
Articolul următorFiul lui Elie Wiesel, vizită în Sighetu Marmației