În anul 2019, Aeroportul Internațional „Maramureș” a beneficiat de un buget de 20 milioane lei din partea administrației județene, reușind să elimine astfel orice restricție de operare, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Maramureș. Din acest buget total, 13 milioane lei au fost prevăzuți pentru investiții și 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare.

Din suma acordată pentru investiții au fost achiziționate echipamentele de securitate necesare, respectiv o freză de zăpadă, un degivror pentru aeronave mari, scări, aer condiționat, dar și alte echipamente necesare specifice, reușind astfel să fie soluționate toate problemele majore de infrastructură. De asemenea, a fost înființat un serviciu de handling pasageri în cadrul aeroportului, pentru a veni în sprijinul companiilor aeriene, astfel încât toate procesele ce țin de rezervare, etichetarea bagajelor și procesarea pasagerilor să fie gestionate intern.
La finalul acestei toamne s-a reușit și securizarea întregului perimetru al aeroportului, demers necesar în urma adoptării Hotărârii de Guvern prin care un teren a trecut din domeniul public al statului, în domeniul public al județului Maramureș și în administrarea Aeroportului. Anul 2019 a adus pe Aeroportul Internațional „Maramureș” aproximativ 35.000 de pasageri, din care 16.000 pasageri ai curselor charter și restul ai celor interne și speciale. Cel mai mare flux de pasageri înregistrat vreodată pe Aeroportul Internațional „Maramureș” a adus instituției un venit de peste 200.000 de euro.

„A fost un an important pentru Aeroportul Internațional și vreau să mulțumesc administrației județene pentru bugetul record acordat anul acesta pentru aeroport, respectiv 13 milioane lei pentru investiții și 7 milioane lei pentru cheltuielile de funcționare, sumă cu care am reușit să achiziționăm toate echipamentele absolut necesare pentru deservirea tuturor categoriilor de aeronave”, a arătat Dorin Buda, director al Aeroportului Internațional „Maramureș”.

Acesta a mai precizat că, pe lângă cursele charter, va transforma în prioritatea instituției și introducerea de curse spre destinații externe, cu precădere spre zonele în care există comunități importante de maramureșeni, respectiv Italia, Franța, Anglia și Spania.

În procesul de atragere a unor noi operatori, vor fi implicați, direct, începând cu anul viitor, noul manager de Marketing, împreună cu noul director de Dezvoltare al Aeroportul Internațional „Maramureș”, care vor avea ca principală preocupare negocierea cu companiile aeriene, în vederea convingerii lor să opereze pe acest aeroport.

 

 

Articolul precedentExercițiu cu forțe și mjloace în teren pentru intervenția în cazul producerii unei avalanșe
Articolul următorAstăzi poliţiştii maramureşeni au lansat campania Hoţii îţi invadează intimitatea