Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice faptul că la centrul de plasament din municipiul Sighetu Marmației au fost confirmate alte 24 de persoane infectate cu noul Coronavirus, beneficiari ai serviciilor de asistență socială, dar și angajați.

Toate aceste persoane au fost mutate și izolate în cadrul centrului și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical, în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Sunt în prezent 28 de persoane confirmate în centrul de plasament. Contacții direcți au fost carantinați. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală.

De asemenea, se efectuează ancheta epidemiologică. S-a procedat la testarea beneficiarilor serviciilor de asistență socială, respectiv a angajaților. O parte din rezultatele analizelor de laborator primite sunt negative, dar mai sunt alte probe recoltate la care se așteaptă rezultatul.

Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.