Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș. Aleșii județeni au dezbătut și votat 29 din cele 32 de proiecte de hotarâre aflate pe ordinea de zi, trei fiind retrase în timpul ședinței. 

Forul decizional al Consiliului Județean Maramureș a aprobat documentația tehnico-economică pentru obiectivele „ACCESS ROUA – Reabilitarea drumurilor de legătură care duc la punctele de trecere”, „ALTHERA – terapii alternative în Maramureș şi Ivano Frankivsk” și „Reabilitare Centrul Cultural Maramureș”. Totodată, au fost stabilite și măsurile pentru implementarea fazei a II – a proiectului „FoodChains 4 Europe” – Lanţuri alimentare pentru Europa, proiect care prevede planuri de acțiune pentru inovarea lanțurilor alimentare în cinci regiuni: Flevoland (NL), Plovdiv/Sofia (BG), Emilia-Romagna (IT), Maramureș (RO) și Greater Manchester (GB).

Aleșii județeni s-au pus de acord și asupra Programului operativ şi de măsuri privind asigurarea condiţiilor de circulaţie pe reţeaua de drumuri de interes judeţean, în iarna 2019-2020, astfel încât maramureșenii să circule pe drumurile județene în condiții de siguranță, în sezonul rece. A fost votat și proiectul privind acordarea unui mandat reprezentanților Consiliului Judeţean Maramureş, în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. ,,Drumuri – Poduri Maramureş“ S.A.

Trei dintre proiectele de pe ordinea de zi au vizat Serviciul Public Județean SALVAMONT Maramureş, fiind votate modificări ale Organigramei şi a Statului de funcţii, precum și ale Regulamentului de organizare şi funcţionare. De asemenea, a fost stabilit numărul formaţiilor de salvatori montani, responsabili de siguranța iubitorilor de munte.

Ordinea de zi a fost închisă de un proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Judeţean Maramureş în Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Sighetu Marmaţiei.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Cluj-Napoca – în topul celor mai frumoase târguri din Europa
Articolul următorSFATURI DE LA POLIȚIȘTI: Atenție la jucăriile pe care le cumpărați copiilor