Foto arhiva

Tot mai multe accidente rutiere grave au loc pe drumurile din Maramureș. Potrivit Serviciului Rutier Maramureș de la începutul anului s-au produs 155 de evenimente rutiere grave și 37 de persoane au murit în accidente de circulație produse în județul nostru.

Principalele cauze generoatoare ale accidentelor rutiere grave sunt viteza excesivă și traversările neregulamentare ale pietonilor.

”Analizând dinamica accidentelor rutiere grave produse de la începutul anului și până acum pe raza județului Maramureș constatăm că au fost 155 de accidente rutiere grave, cu 4 mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut în urma cărora 37 de persoane și-au pierdut viața, 134 de persoane au fost rănite grav și alte 46 au fost rănite ușor. Principalele cauze generoatoare ale acestor evenimente rutiere grave sunt ca și anii trecuți viteza, fie că vorbim de viteza neregulamentară, sau viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile pietonilor și aici intră inclusiv traversările neregulamentare și circulația necorespunzătoare pe partea carosabilă”, a spus Gheorghe Goth, comisar Serviciul Rutier Maramureș.

Un număr mare de accidente rutiere grave au loc și din cauza abaterilor bicicliștilor de la legistația rutieră.

 

 

Articolul precedentMinaur vrea să se bată cu Dinamo pentru un rezultat bun
Articolul următorAlegeri Prezidențiale 2019: Peste 41.800 de români au votat până la ora 14.00 în străinătate