39 de cazuri de coronavirus au fost confirmate oficial în județul Maramureș. Ieri o femeie din Budești  a fost diagnosticată cu virusul COVID-19. Aceasta s-ar fi întors din străinătate și a fost într-un centru de carantină din Sighetu Marmației. În 1 aprilie a primit rezultatul testului care a fost pozitiv.

Reprezentanții administrației publice locale din Budești spun că femeia este asimptomatică și îndeamnă localnicii să rămână în case și să nu se panicheze.

”Datorită faptului că astăzi în comuna noastră a fost confirmat un caz pozitiv, asimptomatic, de infectare cu virusul COVID -19 ,persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare ,vă rugăm să stați în case și să respectați măsurile impuse de către autorități pentru evitarea răspândirii virusului . În funcție de ancheta epidemiologică efectuată de către DSP vă vom informa despre evoluția cazului. Este important ca în această perioadă, destul de dificilă pentru fiecare dintre noi, să ne păstrăm calmul și să încercăm să ne menținem informați și responsabili atât față de noi cât și față de cei apropiați pentru a putea depăși cu bine această perioadă  stresantă. Vă mulțumim pentru înțelegere! Multă sănătate tuturor!” au transmis ieri reprezentanții administrației locale din Budești.

 Până astăzi la nivel național au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate.

 

Articolul precedentCând nu mai este contagios un pacient cu COVID-19
Articolul următorA trecut pe lângă casele de marcat cu mai multe ciocolate, fără a le achita