4 absolvenți ai clasei a VIII-A din Maramures vor susține Evaluarea Națională în cadrul etapei speciale, conform situației centralizate până la această oră de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Examenul a început astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, este programată proba la Limba și literatura maternă. Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura într-un singur centru de examen,în municipiul Baia Mare.

Primele rezultate se vor  afișa joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrul de examen. Și de această dată Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE -0.800.816.262- pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul este disponibil de luni până joi, între orele 8.00-16.30, și vineri, între orele 8.00-14.00.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.