dav

Anul 2019  a fost proclamat, An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari, și An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română. Cu acest prilej și în Sighetu Marmației s-au desfășurat mai multe activități.

Parohia Adormirea Maicii Domnului din Sighetu Marmației în colaborare cu 2 instituții de învățământ din oraș a derulat în acest sens proiectul ”Satul nostru, vatră de spiritualitate ortodoxă„ în care au fost implicati aproximativ 40 de copii.

”Se desfășoară mai multe activități specifice acestui an omagial, astfel avem un concurs național desfășurat de grupele de cateheză de copiii din parohii și se întocmesc proiecte specifice acestei teme. Biserica noastră, Parohia Adormirea Maicii Domnului are un proiect intitulat ”Satul nostru, vatră de spiritualitate ortodoxă”, în care sunt angajați aproximativ 40 de copii, cei mai mulți de la Școala Gimnazială George Coșbuc, conduși de profesoara de religie Viorica Jolopciuc. De asemenea avem partener în acest proiect Liceul Tehnologic Marmația prin doamna profesoară Natașa Docineț”, a precizat Vasile Aurel Pop, protopo ortodox.

În cadrul acestui proiect copii au pictat icoane, au scris poezii și au pregătit un spectacol.

”Am avut și un spectacol din care reiese tradiția frumoasă din satul nostru românesc. Au fost expuse icoane cu pictură pe sticlă, au fost recitate poezii. Grupul Coral de la Școala Gimnazială George Coșbuc a interpretat câteva prelucrări corale cu temă folclorică și s-a desfășurat și o șezătoare având ca subiect Postul Paștelui și Învierea Domnului Iisus Cristos”, a adăugat protopopul ortodox.

Proiectul s-a încheiat cu un spectacol pregătit de copii îndrumați de cadrelele didactice prin care s-a dorit întoarcerea la tradițiile din satele maramureșene.

Articolul precedentCadavru carbonizat al unui bărbat, descoperit de pompierii de la Detașamentul Sighet
Articolul următorZiua Instituției Prefectului, marcată în Baia Mare