În sâmbăta și duminica care tocmai au trecut au fost efectuate mai multe controale la sediile unor  societăți comerciale și la persoane fizice, în cadrul unor acțiuni organizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Scopul activităților a fost prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor ilicite săvârșite în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare, însă activităţile au vizat şi verificarea modului în care sunt aplicate măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Sâmbătă au fost verificate 21 societăți comerciale și trei persoane fizice în zona Sighetu Marmației și zona Baia Mare, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale. Activitățile au continuat duminică, când au fost verificate alte 23 de societăți comerciale din Baia Mare.

De această dată au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 și Legii nr. 12/1990.  Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 31 000 de lei. De asemenea a fost ridicată în numerar suma de aproximativ 3500 de lei.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Baia Mare și a reprezentanților I.T.M. Maramureş