Județul Maramureș a avut astăzi un alt prefect. Prefectul județului av. Vasile Moldovan a renunțat câteva ore la această funcție iar atribuțiile sale au fost preluate de o elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”. Totul s-a petrecut însă în mod simbolic, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Instituției Prefectului, la care au fost premiați și elevii participanți la proiectul educațional ”Arta de a conduce”.

Este vorba despre un proiect destinat și diseminat în unitățile de învătămant din județ cu scopul creșterii gradului de implicare a tinerilor și asumare de responsabilități în domeniul politicilor publice, implementate la nivelul instituțiilor administrative publice județene. Câștigătorii au învățat astăzi și cum se conduce un județ.

Am putut să văd toate departamentele din această instituție. Va mulțumim că ați inclus tinerii în acest proiect, pentru că este un prim pas benefic pentru viitorul țării noastre” a declarat Denis Lazar, președinte Asociația Elevilor din Maramureș .

Ștefania Cânța, cea care a fost “prefect pentru o zi” s-a prezentat la Prefectura Maramureș la ora 9.00 și a cunoscut aproape toți funcționarii din cadrul instituției, dar și pe cei ai Consiliului Județean, care se află în aceeași clădire.

M-a impresionat foarte mult numărul mare de angajați care lucrează pentru cetățeni. Și mai mult, mi-a plăcut și m-am bucurat să văd cât de dedicați sunt aceștia muncii lor” a explicat Ștefania Cânța, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

Tânăra a adăugat că ar fi interesată să lucreze în administrație dar nu la un astfel de nivel.

Articolul precedentLaborator de Radioterapie cu Energii Înalte la spitalul băimărean
Articolul următorCampanie de curățenie în Sighetu Marmației