În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiul Sighetu Marmaţiei cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

 În intervalul orar 10.00-14.00, poliţiştii Serviciul Rutier în colaborare cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag au organizat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, pe D.N. 18 Berbești – Vadu Izei şi D.N. 19 Tisa – Crăciunești. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, 61 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de aproximativ 48.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reţinerea a cinci permise de conducere şi retragerea unui certificat de înmatriculare.

Alte patru permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei, care au acţionat ieri pentru siguranţa pietonilor. 25 de autoturisme care se deplasau pe raza municipiului au fost oprite pentru verificări, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5 000 de lei.

IPJ Maramureș:

”O traumă suferită într-un accident rutier poate însemna ani de zile de suferinţă, o oprire temporară sau definitivă a vieţii profesionale şi sociale, o recuperare dificilă sau chiar imposibilă. Totul de la un singur moment de neatenţie sau grabă! Controlul volanului îl deţine fiecare şofer în parte. Maşinile se pot repara, oamenii nu. Mai bine ajungem cu 5 minute mai târziu la destinaţie decât să ajungem la spital! Conduceţi responsabil!”

 

Articolul precedentIntrarea Maicii Domnului în Biserică, tradiții și obiceiuri!
Articolul următorTânăr bănuit de comiterea unei tâlhării, reținut de oamenii legii