Luni, 5 noiembrie, un număr de 9 subofiţeri, absolvenţi ai şcolilor militare de subofiţeri de la Drăgăşani şi Fălticeni, care au ales să-şi desfăşoare activitatea la Jandarmeria Maramureş, și-au început activitatea.

Tinerii jandarmi vor participa la un program de pregătire pentru cunoaşterea atribuţiilor şi sarcinilor  specifice, după care vor intra în serviciu, sub tutela unui specialist, timp de şase luni, pentru executarea misiunilor de ordine publică, în cadrul structurilor operative ale unităţii de la Baia Mare, Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Borşa. De la primele ore ale dimineţii, aceștia au fost primiţi de către lt.col. Haiduc Mihai Dan, Prim adjunct al Inspectorului şef, care le-a adresat un călduros bun venit, asigurându-i de tot sprijinul colectivului unităţii, pentru a se putea acomoda cât mai repede.  Ziua de 5 noiembrie  va rămâne de referinţă pentru  cei 9 jandarmi, deoarece reprezintă prima lor zi în serviciu, la unitatea militară unde au ales să fie repartizaţi ca urmare a absolvirii studiilor militare.

„Încă din liceu am considerat meseria de jandarm, ca fiind printre cele mai respectate de către cetăţeni  iar uniforma de jandarm cea mai impunătoare. Consider că jandarmii au o prestanţă care te face să respecţi această armă şi să îţi doreşti să faci parte din rândul cadrelor ei”, a spus unul dintre jandarmi.

„De mic mi-am dorit o carieră militară şi am căutat să înţeleg care armă mi se potriveşte cel mai bine. I-am văzut pe jandarmi mereu în stradă, la misiuni alături de cetăţeni  astfel că am luat decizia de a fi jandarm”, a adăugat un alt tânăr.

 

Articolul precedentÎncă un post vacant la Primăria Sighetu Marmației
Articolul următorIONEL BOGDAN (PNL Maramureș): PSD vrea să rămână în istorie ca partidul gogoșilor, minciunilor și scandalurilor pentru putere și bani