În 28 august la Șomcuta Mare, în prezența ministrului sănătății, Sorina Pintea, ministrului apelor și pădurilor, Ioan Deneș, ministrului pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat,  Radu Oprea, a oficialităților județene și locale, a fost inaugurat punctul de lucru S.M.U.R.D. Șomcuta Mare. Acesta se află în subordinea Detașamentului de Pompieri Baia Mare din cadrul I.S.U. Maramureș.

În cadrul punctului de lucru funcționează și stația de ambulanță Șomcuta Mare, iar raionul de intervenție al punctului de lucru cuprinde localitățile Șomcuta Mare, Boiu Mare, Mireșu Mare, Remetea Chioarului, Satulung și Valea Chioarului, cu satele aparținătoare. De menționat faptul că la aceste localități se adaugă și Chelința, aparținătoare de orașul Ulmeni. Înființarea punctului de lucru va reduce timpii de răspuns ai echipajelor în cazul situațiilor de urgență.

„Nevoia serviciilor medicale de urgență în această zonă a fost analizată în Comisia interdepartamentală de urgență. Indicatorii au arătat că era nevoie de acest punct de lucru. Atunci când va fi organizat și serviciul de descarcerare vom avea implementat în această zonă un serviciu integrat ambulanță – SMURD pentru servicii paraclinice de urgență „, a spus Sorina Pintea.

Punctul de lucru SMURD Șomcuta Mare deservește aproximativ 40 000 de persoane din regiunea Valea Chioarului, jud. Maramureș.

Articolul precedentAu donat sânge pentru cei aflați la nevoie
Articolul următorVerificări la Spitalul Județean de Urgență „Constantin Opriș” din Baia Mare