Duminică a fost sărbătoare la Bârsana. Un număr mare de credincioşi, reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului împreună cu autoritățile locale și județene au sărbătorit hramul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitate. 

Sfânta liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, iar din sobor au făcut parte preotul paroh Marcel Oprişan precum și preoţi din parohiile vecine și nu numai.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a binecuvântat o troiţă din lemn, ridicată în centrul civic al comunei Bârsana, care are încrustate pe ea numele eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale şi a oficiat o slujbă de pomenire a acestora. A fost sfințită și casa parohială.
”Înca de la început vreau să vă spun că sunt mândru ca sunt primarul comunei Bârsana în aceste veacuri și sunt onorat că eu sunt cel care restaurează această troiță, împreună cu Consiliul Local și cu viceprimarul, în memoria eorilor căzuți în primul și al doilea război mondial. Astăzi este o zi frumoasă pentru noi, vă mulțumesc pentru cuvântul de învățătură. Ne-am gândit să restaurăm această troiță în anul Centenarului Marii Uniri în memoria celor care s-au jertfit pentru noi și noi să trăim în libertate”, a spus primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.
Articolul precedentZeci de sigheteni au participat la spectacolul de lumină și sunet de la fosta închisoare comunistă
Articolul următorAlbumul de muzică populară care reunește cântece ale mai multor artiști a fost lansat la Petrova