Azi, la ora 12:01, polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați prin 112 să intervină la un accident rutier produs pe DN 1C de pe raza localității.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că un motociclist care se deplasa din direcția Baia Mare spre Seini, pe o porțiune de drum în curbă la dreapta deosebit de periculoasă, semnalizată prin panouri succesive, marcaj longitudinal continuu ce separă sensurile de mers, a efectuat manevra de depășire neregulamentară, a trecut pe sensul opus de mers, unde a pierdut controlul motocicletei, s-a răsturnat și în alunecare a intrat în coliziune cu partea stângă față a unui autoturism ce venea din sens opus.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămare corporală a conducătorului motocicletei, care a fost transportat la Spitalul județean din Baia Mare.

Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Ambilor conducători le-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.