Polițiștii Biroului Transporturi Maramureș, împreună cu Grupa Canină , au desfășurat sâmbătă o acțiune în vederea conștientizării cetățenilor cu privire la riscurile consumului de substanțe interzise, precum și pentru prevenirea faptelor antisociale. Acțiunea s-a desfășurat în Gara CFR Baia Mare, iar polițiștii le-au oferit celor prezenți pe peron sfaturi și materiale preventive cu privire la efectele consumului de substanțe interzise. 

 Foxy , câinele de urmă, a avut grijă ca nici un bagaj să nu treacă necontrolat. Astfel, au fost efectuate verificări la bagajele călătorilor în vederea depistării unor substanțe interzise. Din fericire Foxy nu a avut azi nicio constatare. 

De asemenea, în seara de 16 iunie, politiștii Biroului Siguranța Școlară au organizat o acțiune amplă de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise. Astfel, într-unul din cluburile din municipiul Baia Mare, cu ocazia unui concert la care au participat sute de tineri, au fost prezenți polițiștii Biroului Siguranța Școlară, Grupa Canină, polițiștii rutieri și cei de prevenire. 
Scopul prezenței acestora în zonă a fost prevenirea și combaterea consumului și a traficului de substanțe interzise. 

Tinerilor le-am reamintit că misiunea noastră, a polițiștilor, este de a-i sprijini, informa și ajuta, în cazul în care întâmpină dificultăți generate de consumul de substanțe psihoactive.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, pentru ca tinerii să fie descurajați în a consuma droguri, daca nu prin conștientizarea efectelor acestora, măcar din frica consecințelor penale.

 

Sursa: Realitatea de Maramures