Pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș informează că începând cu data de 26.03.2020, activitatea Serviciului Rutier Maramureş ce implică relația cu publicul se suspendă pe perioada stării de urgenta.

IPJ Maramureș:

          ”Vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

  • petițiile, cererile de validare a permiselor de conducere ale căror perioade de suspendare au expirat, cererile pentru avizarea efectuării lucrărilor care implică închiderea şi/sau crearea de restricţii pentru circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor şi/sau a pietonilor si cererile privind acordarea avizului Poliţiei Rutiere pentru amenajarea accesului rutier la drumul public a obiectivelor social-economic vor fi depuse exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
  • cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se vor depune exclusiv prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca în termen de 15 zile, de la data înregistrării documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere;

În cazul prelungirii dreptului de a conduce,  conform prevederilor art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, veți proceda după cum urmează:

  • pentru dosarele penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, potrivit Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru Judecători nr. 417/2020, pe durata stării de urgență, cererile având ca obiect prelungirea dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Președintelui României nr.195/2020;
  • pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de parchet, se va solicita în prealabil parchetului prelungirea dreptului de circulație, iar ulterior, în măsura soluționării favorabile, titularul permisului de conducere va adresa o cerere de efectuare a mențiunilor corespunzătoare în bazele de date prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii  de curierat rapid/fax/e-mail;”

          În situația depunerii plângerii contravenționale, veți transmite dovada înregistrării acesteia prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail. Toate cererile transmise vor fi însoțite obligatoriu de o copie a documentului de identitate.  Activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație este suspendată pe perioada stării de urgenta.

Stadiul procesării petiţiilor/cererilor dumneavoastră poate fi verificat telefonic la numărul de telefon 0262/211107, în intervalul orar  08.00 – 16.00.

 

 

Articolul precedentDe săptămâna viitoare, în Maramureș se vor face teste rapide pentru depistarea COVID-19
Articolul următorPoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat şi ieri peste 60 de agenţi economici.