Până la finalul anului în curs, administrația Aeroportului Internațional „Maramureș” își propune finalizarea documentației în vederea depunerii cererii de finanțare europeană, din fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare, pentru construirea unui nou terminal.

În proces de finalizare se află și întreaga documentație de atribuire pentru noul terminal, a cărui execuție va fi scoasă la licitație la începutul lunii ianuarie. Acesta urmează să aibă o suprafață de aproximativ 10000 m² și să fie construit pe două nivele, astfel încât să poată procesa în același timp atât pasageri cu zboruri interne, cât și cu zboruri externe. Pentru noul terminal sunt prevăzute dotări la cele mai înalte standarde, similare celor din aeroporturile moderne. Potrivit studiului de fezabilitate, investiția pentru terminalul care ar urma să suplinească dezvoltarea aeroportului pentru următorii 20 de ani se va ridica la 24 milioane euro, termenul de finalizare prevăzut fiind de doi ani de zile.

Potrivit ultimelor reglementări ale Comisiei Europene, începând cu anul 2023, consiliile județene nu vor mai putea acorda subvenții aeroporturilor, astfel că, în negocierile cu companiile aeriene, Aeroportul Internațional „Maramureș” va trebui să stabilească sume adecvate pentru operare, pentru a-și acoperi cheltuielile de funcționare și, în același timp, să poată oferi tarife atractive pentru călători.

Articolul precedentTrei jucători de handbal de la CS Minaur în topul celor mai buni pe 2019
Articolul următorColecție de tip muzeal dedicată culturii huțule, inaugurată în comuna Repedea