Teoretic, toţi şoferii ştiu că alcoolul la volan este interzis. Practica însă, vine să confirme faptul că unii şoferi ignoră această regulă, conducând autoturisme pe drumurile publice în stare avansată de ebrietate. Ieri au fost constatate două astfel de cazuri.

Recordul zilei: 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un tânăr de 32 de ani, din Cavnic, care nici nu deţine permis de conducere.

În încercarea lui de a conduce un autoturism pe strada Zmeurei, din Cavnic, acesta a acroşat o autoutilitară cu care se efectuau lucrări de asfaltare.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie în sânge mai mare de 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Tot ieri, poliţiştii din Baia Sprie care efectuau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe raza localităţii Şurdeşti, au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Cavnic. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările urmând a dispune măsuri legale.

Articolul precedentNu cumpăraţi cartele telefonice pentru a intra în poseia unor premii! – două tentative de înşelăciune le-au fost reclamate ieri poliţiştilor
Articolul următorTribunalul Maramureş îţi deschide porţile pentru public