Toamna se numără şi alcoolemiile pe şoselele din Maramureş. Iar poliţiştii constată tot mai multe situaţii în care şoferii, pe fondul consumului de alcool, pun în pericol vieţile unor persoane nevinovate. Într-o singură zi, respectiv ieri, 03 noiembrie, poliţiştii au depistat trei persoane care conduceau în stare avansată de ebrietate. Recordul aparţine unui tânăr domiciliat în Jibou: 1.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Aseară, în jurul orei 19:00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au oprit un autoturism condus pe strada Dragoș Vodă din municipiu. La volan a fost identificat un tânăr de 27 de ani, domiciliat în orașul Jibou. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 1.75 mg/l alcool pur în aerul expirat,  motiv pentru care tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii îmbibației alcoolice în sânge.

IPJ Maramureș:

” Poliţiştii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că, înainte de a ajunge pe strada Dragoş Vodă,  a condus autoturismul în spatele unui bloc situat pe bulevardul Decebal, a încercat să întoarcă şi a acroşat ușa unui garaj, provocând avarii. Tot ieri, poliţiştii Secției 1 Poliţie Rurală Groși au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Groşi, care a condus un autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar poliţiştii din Baia Sprie cercetează un bărbat de 51 de ani care a condus aseară autoturismul pe strada Gutinului din oraş având o concentraţie de 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

 

În toate cazurile se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

 

Articolul precedentInspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a primit şapte autospeciale noi
Articolul următorS-a amenajat o mică piață în cartierul Cuza Vodă din Sighetu Marmației