Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, şi împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, ai Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, forțele de ordine maramureșene au desfăşurat în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, informează IPJ Maramureș. 

La activitățile desfășurate ieri, 14 noiembrie, au participat 132 polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 21 de acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 83 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1513 de persoane şi au fost verificate 25 de mijloace de transport public în comun şi şase operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, astfel:

– 115 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

– trei sancţiuni pentru fapte de natură economică în context COVID – 19.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de peste 14.000 de lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, echipajele de poliție și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului Maramureș, verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Totodată, sunt verificate şi  instituţiile/autorităţile publice/operatorii economici cu privire la organizarea programului de lucru.

 

În municipiul Baia Mare şi celelalte localităţi carantinate din judeţul nostru, forţele de ordine desfăşoară acţiuni ample de verificare a respectării noilor norme 24/24.

Cu această ocazie, pe raza judeţului nostru, au fost depistate 22 de persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie şi o instituție/autoritate publică/operator economic care a organizat programul de lucru cu încălcarea legii.

Astfel, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice în valoare totală de 1.500 de lei şi o sancţiune a fost aplicată unei instituții/autoritate publică/operator economic pentru organizarea programului de lucru cu încălcarea legii, în valoare de 2.000 de lei.

Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

 

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ”, transmit polițiștii maramureșeni.

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

 

FOTO: ARHIVĂ

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentDe luni încep controalele DRASTICE în toate secțiile ATI din țară
Articolul următorCoronavirus 15 noiembrie: 7.096 cazuri noi, 113 decese | Situaţia din fiecare judeţ