Anca Minodora Hendea Costin este noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. În prezent, aceasta este profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, iar experiența ei la catedră este de aproape 34 de ani. 

Noul inspector școlar general a avut săptămâna trecută o întâlnire cu presa în care a vorbit despre experiența ei, dar și despre obiectivele pe care și le propune în ceea ce privește al Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

”V-am invitat la această întâlnire ca să ne cunoaștem și să îmi exprim dinsponibilitatea, deschiderea, pentru o bună comunicare cu presa și cu toți cei care au interesul de a cunoaște activitatea noatră. Sunt convinsă că una dintre întrebările de pe buzele dumneavoastră este cine sunt. Sunt profesoară de limba și literature română la Colegiul Național Gheorghe Șincai, am în spate o experiență de aproape 34 de ani de catedră. Trebuie să știți despre mine că nu am început activitatea didactică la Șincai, am început să predau la școli gimnaziale”, a declarat Anca Minodora Hendea Costin, inspector școlar general ISJ Maramureș.

În cadrul întâlnirii cu presa, Anca Hendea Costin a ținut să precizeze că nu este membră a vreunui partid.

”Mă simt onorată, mândră și responsabilizată de misiunea pe care o am în acest moment, ca om al școlii și nu ca om politic. Doresc să subliniez că nu sunt membră de partid, că nu am făcut politică și că nu am fost niciodată înregimentată în politică”, a adăugat noul inspector școlar general.

Anca Minodora Hendea Costin a precizat că scopul ei, în perioada în care va fi inspector școlar general, va fi de a implementa programele educaționale ale Ministerului Educației, de  a rezolva problemele locale ale învățământului maramureșean și de a dezvolta toate proiectele începute déjà în Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Articolul precedent11 modele de case în stil tradițional puse gratuit la dispoziția persoanelor interesate
Articolul următorRECOMPENSE: Gala Voluntarilor și Sportivilor Maramureșeni