Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare aniversează, în luna noiembrie 2019, 30 de ani de la deschiderea oficială a expoziției permanente. La 6 noiembrie 1989, în fața publicului a fost prezentată pentru prima dată expoziția de bază a Secției de Științe Naturale, cuprinzând peste 1.000 de eșantioane minerale, minereuri, roci și fosile recoltate din zona municipiului Baia Mare, dar și din arealele adiacente din Maramureș și nord-vest-ul României.


La manifestările ocazionate de acest moment de sărbătoare a fost prezent și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Acesta a amintit de activitatea pestigioasă a lui Victor Gorduza, de al cărui nume se leagă înființarea și succesul Muzeului de Mineralogie și care, în cei 20 de ani la conducerea instituției, a contribuit decisiv la prestigiul de care această instituție de cultură se bucură astăzi.


Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să felicite întreg colectivul muzeului, dar și pe actualul manager, conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, care a preluat de la Victor Gorduza sarcina de a duce mai departe misiunea de conservare și promovare a comorilor ascunse ale pământului, parte din zestrea minerală a județului nostru. Acestuia i-a fost înmânată o diplomă aniversară, în semn de înaltă recunoaștere a contribuției la conservarea și promovarea patrimoniului mineralogic în mediul muzeal, alături de logo-ul județului Maramureș.

Totodată, managerul Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț a oferit șefului administrației județene, Gabriel Zetea, o distincție din partea instituției de cultură, respectiv o plachetă de mulțumire pentru întreaga implicare și susținere a acestei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș.
Gânduri de bine și cuvinte de apreciere a avut și consilierul județean Marinel Kovacs, care a felicitat, la rândul său, activitatea Muzeului de Mineralogie de-a lungul celor trei decenii de activitate.

Articolul precedent13.200 de petarde confiscate de la un maramureșean
Articolul următor( FOTO) 500 de elevi de la un liceu din Maramureș au alcătuit harta umană a României