Poliţiştii de frontieră maramureși au confiscat în a doua parte a acestei săptămâni, în cadrul unor acțiuni desfășurate la frontiera verde, aproximativ 18.000 pachete de ţigări de proveniență duty-free, în valoare de aproximativ 208.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

 

 

Astfel, joi, 18 noiembrie, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au descoperit în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcția localității de frontieră Remeţi, patru colete voluminoase, asemănătoare coletelor cu ţigări.

La sediul insituției, în urma inventarierii baxurilor cu țigări descoperite, s-a constatat că acestea conțin 3.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 35.100 lei. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun

 

De asemenea, ieri dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au descoperit pe o stradă lăturalnică a comunicației Petrova-Strâmtura un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu țigări. Ulterior, autoturismul a fost transportat la sediul SPF Valea Vișeului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină aparține, de fapt, unui alt autoturism. În interior au fost descoperite 14.829 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentPNL relansează economia cu miniștri de mâna a doua. Ministerele de forță, puse pe tavă PSD-ului lui Ciolacu
Articolul următorAnamaria Prodan, invitată la Realitatea Sportivă! Ediție incendiară – anunțul anului: decizie bombă după divorț – LIVE VIDEO