Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, la frontiera verde, aproximativ 11.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 127.800 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Un autoturism de teren  folosit la activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor.

Ieri dimineață, 04 noiembrie  polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Straja, un autoturism de teren, marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

ITPF Sighetu Marmației:

”Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea la control a mașinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă șoferul nu s-a supus, continuându-și deplasarea în viteză, moment în care colegii noștri au executat trei focuri de armă în  plan vertical şi spre pneurile autoturismului, cu respectarea prevederilor legale. Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, în lunca răului Suceava.”

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare se ridică la suma de 57.915 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat  în vederea continuării cercetărilor.

În cauză,  se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Articolul precedentZeci de sigheteni au donat sânge. Ce beneficii au persoanele care donează sânge
Articolul următorPrognoza meteo a fost revizuită. Schimbări majore: cum va fi vremea până pe 2 decembrie