La Șomcuta  Mare se desfășoară săptămâna aceasta Atelierul de Vară  la Școala Gimnazială nr. 2. 

Profesori și voluntari  desfășoară unul din cele peste 30 de Atelierele din Maramureș care vor avea loc vara aceasta pentru copiii de 4 – 6 ani care pe timpul vacanței nu au alte experiențe de învățare. Proiectul își propune să aducă copiii din zone defavorizate la grădiniță, în timpul vacanței.

“Atelierele de Vară Șotron sunt un modul educațional cu un impact major asupra copiilor, profesorilor și părinților din comunități rurale și urbane defavorizate. Timp de 2 săptămâni, profesori de învățământ preșcolar susțin activități cu copiii la grădiniță, pe bază de voluntariat – după un format pregătit și diseminat în urma a numeroase traininguri. Și anul acesta, pe lângă materialele educaționale de calitate ce vor rămâne ulterior în grădinițe, fiecare copil participant la Atelier va primi cel puțin câte o carte pentru acasă. “ au declarat organizatorii.

Scopul Atelierelor este de a oferi o experiență de învățare profundă și distractivă acelor copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare, pe timpul vacanței de vară.

Articolul precedentSe așteaptă rezultatul contestațiilor la bac
Articolul următorNinsoare în luna iulie în Maramureș