ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:
Valabil până in : 19.06.2019 ora 03:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur – bazin superior și mijlociu, Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Someșul Mic, afluenții Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Crasna – bazin superior și mijlociu, județele: Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj Bihor și Sălaj.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

COD : PORTOCALIU

Valabil până la 17:50

In zona : Județul Maramureş: Săpânța, Remeți;

Se vor semnala : ploi torenţiale care vor cumula 35…40 l/mp, vijelie, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice;

Articolul precedentBani pentru şcolile care au WC-urile în curte
Articolul următorO nouă intervenție pentru Salvamont Maramureș