Au demarat lucrările la una din cele mai importante investiții din Bârsana. Grădinița  cu program normal cu 3 grupe va fi construită pe fostul teren de fotbal, valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane de lei. Finanțarea pentru acest proiect a fost obținută  prin Banca Mondială. Primarul Teodor Ștefanca a mărturisit că această investițiție era necesară pentru ca cei mici să poată învăța în condiții optime.

”Am început deja construirea unei grădinițe cu 3 grupe cu program normal în localitatea Bârsana, un lucru care a lipsit comunității noastre deoarece până acum Bârsana nu a avut o grădiniță care să funcționeze separat de școală și în care copiii de grădiniță să își desfășoare activitatea și suntem bucuroși că am ajuns cu proiectul în acest stadiu”, a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Pe același teren, în apropiere de noua grădiniță va fi construit și un teren de sport sintetic dar și o sală de sport.

”Tot pe același teren vom face și o sală de sport pentru care suntem deja în etapa a doua prin Compania Națională de Investiții cât și un teren sintetic de sport pentru comunitate. Pentru acest teren astăzi am eliberat autorizația de cosntruire, de săptmâna viitoare vor începe lucrările”, a precizat primarul Teodor Ștefanca

Vestea că au demarat lucrările la noua grădiniță dar și că se va face o sală de sport în Bârsana i-a bucurat pe localnici, chiar dacă pentru acest lucru a fost desfințat vechiul teren de sport. Primarul Teodor Ștefanca a precizat că Bârsana nu va rămâne fără o bază sportivă.

 

 Teremnul de finalizare a lucrărilor la grădinița cu 3 grupe este iunie 2019.
Articolul precedent50 de ani de la înființarea Jandarmeriei Maramureș. Osemintele Voievodului Mihai Viteazu au fost aduse în Baia Mare
Articolul următorMaramureșence amendate pentru practicarea prostituţiei