Un politist participa la evenimentul prilejuit de Ziua Politiei Romane, in orasul Racari, judetul Dambovita, miercuri, 25 martie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a început activitatea de selecţie a candidaţilor pentru concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2019.

Pentru sesiunea ianuarie 2019, locurile alocate unităților de învățământ sunt următoarele:

– Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.300 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi și 10 locuri pentru alte minorităţi);

– Şcoala de agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – 300 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorităţi).

Cererile de înscriere ale candidaţilor se pot depune până la data de 23 noiembrie.Prima etapă de selecţie a candidaţilor care optează pentru școlile de agenţi de poliţie constă în evaluarea psihologică și examinarea medicală a candidaților, aceste activități realizându-se la unităţile care au recrutat candidaţii (inspectorate județene de politie și Poliția Capitalei).A doua etapă  constă în contravizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice. Aceste activități se realizează la sediul unităților de învățământ.A treia etapă este examenul de verificare a cunoştinţelor printr-un testgrilă la disciplinele limba română şi limbă străină (engleză sau franceză, potrivit opţiunii la înscriere). Condiţiile de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile se găsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 14.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, din Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 37.

 

Articolul precedentÎn Sighet Ziua mondială a inimii a fost marcată prin Promenada inimilor
Articolul următorDeschiderea noului an universitar în Sighetu Marmației