Lucrătorii ITPF Sighet i-au făcut dosar penal mamei a două fete minore, dar și șoferului care conducea mașina în care se aflau acestea, deoarece au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Franța, Un tânăr de 33 de ani, cu dublă cetățenie, română și franceză. În autoturism se mai aflau două minore, de 5 și 6 ani, împreună cu mama lor, de 39 de ani, din județul Satu Mare. La controlul de frontieră s-a constatat că mama minorelor nu deținea procură notarială pentru a scoate copiii din țară, fapt pentru care nu li s-a permis continuarea călătoriei și li s-a spus că trebuie să se întoarcă pe teritoriul României. În timpul manevrei de întoarcere a autoturismului, conducătorul auto, fratele femeii pasager, a demarat în trombă spre teritoriul Ungariei, sustrăgându-se controlului de frontieră.

 

Drept urmare, autoritățile de frontieră de pe teritoriul statului maghiar au luat măsurile necesare pentru oprirea autoturismului în cauză, iar la scurt timp, mijlocul de transport a fost interceptat și redirecționat spre teritoriul României. 

 

Ulterior, autoritățile maghiare au predat polițiștilor de frontieră români persoanele în cauză, în vederea continuării cercetărilor.
Articolul precedentMăsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră
Articolul următorCod galben de ploi în Maramureș