Contrar opiniei  multor tineri, școlile profesionale  le oferă o mulțime de avantaje celor care le urmează. De exemplu majoritatea elevilor care au frecventat cursurile unei școli profesionale se angajează după susținerea examenului final.

Marți elevii de la Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret” care au urmat cursurile școlii profesionale pe diferite specializări au susținut examenul final cu examinatori din exterior și s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți.

”Elevii de la școala profesională au examenele de final, respectiv nivel 3, clasele de coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist și clasa de ospătari. Ei sunt foarte bine pregătiți, după cum ați văzut și în salon și în atelierul de ospătărie se derulează examenul cu examinatori externi. La nivel 3 nu există examninatori din cadrul școlii, ci sunt cei externi trimiși de ISJ plus agenții economici. Majoritatea elevilor colaborează deja fie cu ateliere, fie cu saloane de coafură, frizerie sau pe partea de ospătărie sunt angajați pe perioada de vară la firme bune în Baia Mare”, a spus Gabriela Mărieș Leș, director Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret”.

După terminarea școlii profesionale elevii au posibilitatea să își continue  studiile la liceu.

”Suntem în perioada de vară, de vacanță la liceele teoretice, dar la noi școala se termină după ce avem examenul de nivel 3. Elevii din clasele profesionale din clasele a IX-a și a X-a sunt în practică urmând să finalizeze vineri partea de practică și să intre și ei în vacanță. Totdeauana am spus că ei sunt niște elevi speciali pentru că vacanța lor este foarte scurtă. Majoritatea din clasa a X-a colaborează și se angajează pe perioada verii și nu numai la diverse firme din Baia Mare. Rata noastră de angajare este de aproximativ 80% la finalizarea studiilor”, a adăugat directorul Liceului Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret”.

În această perioadă școlile profesionale fac înscrieri pentru noul an școlar.

Articolul precedentConsilierii județeni au votat, pentru al treilea an la rând, proiectul ”Primul ghiozdan”
Articolul următorÎnaintări în grad la ISU Maramureș