Avocații maramureșeni vor fi de acum înainte mult mai activi în comunitate, nu doar prin exercitarea funcției lor. Odată cu numirea noii conduceri la Baroul Maramureș, aceștia și-au propus să aibă o mai mare deschidere față de cetățeni și față de mass-media, pentru a transmite informații juridice utile și de actualitate.

Noul decan, av. Florin Andreicuț a declarat că cei 241 de avocați din Baroul Maramureș au decis să sprijine cetățenii, ceea ce presupune implicarea lor în diverse activități umanitare dar și educative.Unul dintre proiectele derulate de Ministerul Justiției respectiv Uniunea Barourilor din România cu sprijinul Ministerul Educației, evident prin instituțiile județene, vizează peste 30 de unități de învățământ din Maramureș.

„Este o primă etapă a unui program ce s-a desfășurat pe parcursul acestei săptămani, la care au participat deja 32 de avocați, cuprinzând 33 de unități de învățământ, mai exact licee și școli generale. Am o mândrie deosebită pentru că acești colegi tineri, au înțeles că trebuie să contribuim și să punem osul, la dezvoltarea viitorului acestei țări, a viitorului acestui oraș, ca tinerilor să le fie mai bine. Au avut întâlniri cu elevii și le-au vorbit despre teme de de actualitate precum infracționalitatea minorilor, infracțiuni de trafic și consum de droguri dar au răspuns și la intrebări venite din partea acestora. Vrem că tinerii să ajungă la un nivel de educație înalt, iar noi putem contribui la acest aspect. Le vorbim elevilor chiar și despre profesia de avocat și modul în care pot să aibă o pregătire juridică pe viitor” a precizat av. Florin Andreicuț, decan Baroul Maramureș. Avocatul a mai anunțat că a fost ales și prodecanul, în persoană lui Ioan Blăjan, cel care a fost până acum, timp de două mandate decan al Baroului Maramureș.

„Îi mulțumesc domnului decan Florin Andeicuț dar și colegilor, membri în barou, pentru că la început de mandat au înțeles să dea gir hotărârii adoptate de către Uniuunea Națională a Barourilor din România, care a declanșat în ultima perioadă o activitate intitulată „Avocatura în stradă”. Este nevoie de noi, vrem să fim mult mai aproape de cetățeni, pentru ca ei să fie informați. Acum, mai mult decât oricând ei trebuie să fie la curent cu toate informațiile juridice” a spus av. Ioan Blăjan prodecan Baroul Maramureș.

Articolul precedentDoi tineri din Borşa condamnaţi pentru tâlhărie calificată şi tentativă la viol
Articolul următorConsiliul Județean Maramureș – partener în organizarea ”Zilei Instituției Prefectului”