foto arhiva

Baia Mare este principala zonă cu risc de accidente din județul Maramureș. Acest lucru se datorează și faptului că în municipiul reședință de județ este înregistrat cel mai mare număr de conducători auto.

De la începutul anului până acum în Baia Mare au fost 22 de accidente rutiere grave în urma cărora 3 persoane au decedat.

”Dacă este să analizăm pe raza județului Maramureș, principalele zone cu risc accidentogen ar fi municipiul Baia Mare, acesta fiind locul unde sunt concentrate principalele instituții publice, cel mai mare parc auto și cel mai mare număr de posesori de permise de conducere”, a spus comisarul Gheorghe Goth, de la Serviciul Rutier Maramureș.

Potrivit Serviciului Rutier Maramureș multe dintre evenimentele rutiere se produc din cauza vitezei excesive dar și a abaterilor pietonilor.

”Pe raza municipiului Baia Mare principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt abaterile pietonilor, neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept având în vedere traficul aglomerat din oraș, dar și viteza. Principalele străzi pe care s-au produs evenimente rutiere grave sunt Vasile Lucaciu, bulevardul Republicii, bulevardul Independenței și strada Victor Babeș”, a adăugat Gheorghe Goth.

În Maramureșul istoric zona cu un risc ridicat de accidente este municipiul Sigehtu Marmației. Anul acesta în Sighet s-au produs 17 accidente rutiere grave în urma cărora 10 persoane și-au pierdut viața.

 

Articolul precedentBani pentru fermierii maramureșeni
Articolul următorTradiţiile Maramureșului, promovate la Bucureşti