Primăria Baia Mare organizează dezbatere pe tema planului de acţiune pentru gestionarea zgomotului şi a efectelor acestora. Consultarea publică va avea loc vineri, la ora 14.00, în Sala Europa a Primăriei.
Scopul este acela de a stabili planul de acțiune pentru gestionarea zgomotului și a efectelor acestuia în municipiul Baia Mare în urma rezultatelor obținute prin elaborarea hărții strategice de zgomot a orașului. În cadrul planurilor de acțiune, pe baza rezultatelor cartografierii acustice, se vor identifica zonele poluate fonic ca urmare a traficului rutier și a activităților industriale precum și soluțiile de diminuare a zgomotului ambiental sau de păstrare a nivelului scăzut de zgomot. În cadrul dezbaterii se vor discuta puncte aflate în cuprinsul acestui raport, precum: identificarea problemelor și a situațiilor care necesită o ameliorare; informații cu privire la măsuri de reducere a zgomotului; acțiuni pe care autoritățile intenționează să le întreprindă în următorii 5 ani, inclusiv măsuri de păstrare a zonelor liniștite; măsuri de infrastructură – reducerea emisiei zgomotului.
Comentariile, întrebările sau opiniile pot fi transmise şi în scris la sediul Primăriei municipiului Baia Mare până la data de 14 septembrie.

Articolul precedentProprietarii de câini periculoși, în vizorul polițiștilor maramureșeni
Articolul următorAlertă | Poluare cu ulei pe râul Săsar din Baia Mare