Echipa Salvamont Maramureș a intervenit în zona Baraj Firiza pentru salvarea unei persoane. Apelul a venit prin 112 la Dispeceratul Național Salvamont în jurul orei 00.10. 

Victima a fost un bărbat de 30 ani, rătăcit în zonă Baraj Firiza Berdu spre Vidra.

Aflat în stare de ebrietate, deplasându-se cu un grup de prieteni după o petrecere în natură a fost surprins de o furtună și deoarece vizibilitatea era slabă iar condițiile atmosferice precare, acesta s-a pierdut de grup, a greșit traseul și a ajuns într-o zonă cu acces dificil.
Datorită viiturii rezultate în urmă furtunii,  bărbatul s-a adăpostit într-o zonă împădurită fiindu-i practic imposibilă înaintarea.

A fost găsit desculț și dezbrăcat în stare de hipotermie ușoară, fiind coborât în siguranță de echipele formate din salvamontiștii de la Salvamont Maramureș și Jandarmi și predat echipajului de la Ambulanță.

“Îi sfătuim pe cei care se aventurează în zone pe care nu le cunosc să transmită periodic informații aparținătorilor, cu privire la traseul pe care îl urmează și pe cât posibil să urmeze marcajele de pe traseele turistice.
În cazul în care intervin probleme îi sfătuim să sune urgent la 112 și să alerteze echipele de salvare. Fiecare minut este prețios, fiecare informație pe care o pot transmite salvatorilor le poate salvă viață celor care se află în dificultate !”
spun cei de la Salvamont.

Articolul precedentDrum cu probleme din cauza inundațiilor
Articolul următorPOLIȚIA DE FRONTIERĂ: Atenţie la documentele de călătorie ale copiilor