Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Bârsana a fost restaurată. Primăria comunei Bârsana și Biserica Ortodoxă din localitate au obținut finanțare de la Consiliul Județean Maramureș pentru schimbarea acoperișului acestei biserici care este și monument UNESCO.

Biserica de lemn „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din comuna Bârsana, figurează alături de alte 7 biserici din Maramureș pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

”Ne-am dorit foarte mult încă de la începutul mandatului meu să obținem o finanțare din partea Consiliului Județean pentru monumentul UNESCO, Biserica de lemn de pe Jbâr care poartă hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Anul acesta împreună cu Biserica Ortodoxă din Bârsana am primit suma de 175 000 lei din partea Consiliului Județean pentru reabilitarea învelitorii. A fost o lucrare binevenită având în vedere că acoperișul nu a fost reabilitat de foarte mult timp”, a declarat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Această lucrare era necesară pentru protejarea întregului obiectiv dar și a picturilor din biserică.

Articolul precedentAcţiune de control pentru verificarea modului în care angajatorii care desfăşoară activităţi de transport şi distribuţie energie electrică
Articolul următorA început goana după bradul de Crăciun