FOTO ARHIVA

Biserica ortodoxă ucrainează din Sighetu Marmației își va sărbători mâine hramul. Un număr mare de creștini sunt așteptați să participe și la slujbele speciale oficiate în întâmpinarea sărbătorii.

 

Evenimentul este marcat în fiecare an în preajma sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci după calendarul vechi.

 

”Este cea mai mare sărbătoare a bisericii noastre, este hramul bisericii, Înălțarea Sfintei Cruci după calendarul vechi. Este o sărbătoare de mare bucurie și începem în seara aceasta cu vecernia și cu litia urmate de sfântul maslu și mâine de dimineață începem cu sfințirea apei, apoi acatistul răstignirii, utrenia, panahida și sfânta liturghie. Și în această seară și mâine îi așteptăm pe toți credincioșii alături de ucraineni, români și maghiari, toți cei care cred în Hristos cel răstignit și înviat”, a spus preotul Nicolae Lauruc.

 

 Hramul Bisercii ortodoxe ucrainiene a devenit o tradiție pentru locuitorii municipiului, un număr mare de oameni alegând să se spovedească în această zi.

 

”Am făcut invitații cum facem în fiecare an, preoților din Sighet, vecinii noștri, preoților ucraineni de aici, din Banat dar și din alte părți dar bucuria mare alături de preoți este un număr mare de credincioși care se spovedesc. Nu este un merit al nostru, este lucrarea lui Dumnezeu că la această sărbătoare a hramului sunt oameni care se spovedesc, peste 150-200 de persoane. Ceea ce ne întărește pe fiecare dintre preoții care participăm la această sărbătoare și cei care stăm în scaunul spovedaniei este când întâlnim oameni la 70 -80 de ani care 7 zile postesc, lucrează la camp și seara mănâncă foarte puțin de post. Aceasta este bucuria credinței noastre”, a adăugat preotul paroh.

 

Credincioșii care doresc să ia parte la hramul Bisericii ortodoxe ucrainene din Sighet sunt așteptați joi începând cu ora 10:00 la sfânta liturghie.
Articolul precedentDuminică la Sighet se marchează 90 de ani de la naşterea lui Ellie Wiesel
Articolul următorMaramureșean condamnat la închisoare pentru lovire sau alte violenţe