Bobby Păunescu a vorbit, duminică seara, despre importanța evenimentelor ce se vor desfășura în București, săptămâna viitoare. Ministeriala NATO este în opinia lui Păunescu un moment de renaștere pentru România.

„Principalii actori din țările NATO vor fi prezenți la București. Bucureștiul a devenit o capitală a lumii civilizate chiar dacă sunt lucruri care nu funcționează, încălcări ale drepturilor omului, nu sunt la standardele unor țări foarte dezvoltate dar am văzut că sunt derapaje și în alte țări. Ce e foarte important e că secretarul de stat al SUA va fi prezent la București, nivelul e maxim la nivel de discuții. România poate să puncteze foarte mult pentru a deveni așa cum își doresc aliații noștri, un lider regional.

Dacă spuneam înainte că la nivel ecumenic România a devenit un lider regional, la nivel politic, Polonia își îndeplinește rolul din nordul Europei, noi trebuie să facem asta în sud. 

Dacă ați urmărit zilele trecute era o discuție întreagă legată de punctul de pensie. E o bătaie de joc în primul rând pentru a calcula punctul de pensie, implicarea unor variabile și constante, trebuie să existe o formulă în baza căruia calculezi acest punct de pensii.

În această formulă există variabile, unele nu ai cum să le controlezi, care cresc și scad, și unele care sunt constante, care nu avem ce să umblăm la ele. Pe baza acestora trebuie să discuți. Pe oamenii de acasă nu îi interesează acest lucru, ei văd că fiecare oferă procente, unu oferă 27, altul …e o bătaie de joc la adresa lor.

Lucrul asta nu va continuă la nesfârșit și sigur că prezența miniștrilor de externe NATO spune foarte multe, e că un început al renașterii acestei țări.

Probabil că după această întâlnire o să vedeți prin ceea ce se va întâmplă că România nu poate să stea condusă de puteri de la est sau sub influență răului. Noi nu putem să dăm mereu vină pe ceilalți. Într-adevăr, rușii controlează țară astăzi. Oamenii au ieșit la Revoluție, dar atunci nu era un regim pro-sovietic. Ce a venit după asta, au venit pro sovieticii care au preluat puterea printr-o lovitură de stat, și-au creat o piramidă a răului prin care să-și consolideze afacerile necurate, șpăgile, și care a dus după 33 de ani la sărăcia cetățeanului. Noi suntem o țară foarte bogată cu oameni săraci. Foarte trist. Oameni care au muncit toată viață lor și nu merită acest tratament.

Cei care vin din diplomația internațională știu că România e condusă de ruși, nu mă refer la președinte, la prim-ministru. În cei 33 de ani au avut timp să se sedimenteze lucrurile în așa fel încât să nu se dezvolte țară. Mă doare că e vină noastră. Rușii își fac treaba lor”, a declarat Bobby Păunescu.

Articolul precedentFemeie din Bogdan Vodă bătută de soţul ei! Agresorul a fost internat la Psihiatrie
Articolul următorGabriel Oprea: „Vizita secretarului general al NATO în România arată poziția strategică și importanța țării noastre”. Ce spune despre aderarea la Schengen/ Parcursul UNPR – VIDEO