Candidatura lui Bobby Păunescu la alegerile prezidențiale din 2019 a fost sabotată de Statul Paralel, care încerca din răsputeri să-i oprească pe toți cei care erau pregătiți pentru un astfel de pas și care veneau cu un bagaj academic solid. În plus, caracatița Sistemului râvnea la Studiourile Buftea, Catedrala cinematografiei românești, pe care au vrut să le transforme într-un cartier de blocuri. Astăzi, omul de afaceri – regizor și președinte ARMIS – aruncă bomba: este dispus să cedeze terenurile statului, gratuit, cu condiția să nu le schimbe destinația și să le păstreze pentru proiecte cinematografice. „Ar fi păcat să fie altfel”, spune omul de film.

„Într-o discuție, duminică seara, cu Marian Vanghelie, i-am spus: „Eu am încercat să candidez la prezidențiale și am fost blocat de la început.” Și el a spus: „Statul paralel v-a oprit și nu aveați nicio șansă pentru că sunteți pro-american.” Pe scurt, ideea stă în felul următor: chestiunea cu pro-american poate să stea în picioare în sensul că eu cred foarte mult în valorile care au stat la baza formării statului american, mă interesează mai puțin ce se întâmplă zilele astea. Mă interesează ce a stat la bază, adică puterea la cetățean, cum scrie pe Constituție „We, the people – noi, cetățenii” hotărâm. Este o idee pe care și-ar dori-o orice cetățean. Dar ideea nu e atât de simplă, nu e numai pentru asta. Am avut șansa să lucrez în foarte multe orașe, să am trei facultăți. Să fiu calificat pentru chestiunea asta. Dar nu mai asta urmăreau. În cazul meu, au fost următoarele lucruri: sunt cunoscut, sunt regizor, producător, apar în toată lumea, în presă. Am pregătire, am regizat, am câștigat premii peste tot în lume și în 2015 am cumpărat Studiourile Buftea. Unul din obiectivele pe care le avea acest stat paralel era să transforme Studiourile Buftea, ceea ce eu numesc Catedrala cinematografiei românești, într-o zonă imobiliară. Și asta fac în continuare. Luptă mult pentru asta, sunt o grămadă de procese”, a spus, la Realitatea FM, omul de afaceri Bobby Păunescu.   

„Este o suprafață foarte mare, sunt 41 de hectare, 1 km întins la lac, sunt clădirile deja acolo, alături e unul din castelele renumite ale Bucureștiului unde s-a semnat mica pace prin care România a primit înapoi Transilvania, în 1918. Ei au urmărit punctual printre altele faptul ca pentru a transforma – este o zonă cu un potențial imobiliar imens, ușor de accesat… Oamenii ăștia urmăresc punctual când atacă. Lucrurile astea trebuie să le evităm – lupta cu statul paralel și ce spunea Marian Vanghelie la emisiune… El nu știa toate detaliile, dar știa o chestiune clară: că s-au finanțat anumite lucruri astfel încât candidatura mea să fie ilegal oprită. Cunoștea toată situația”, a explicat Bobby Păunescu. 

„Astăzi, Studiourile Buftea sunt în pericol în a fi transformate într-o zonă imobiliară de către Statul Paralel și cei asociați cu statul paralel. Cred că orice om care este legat de film din țara asta, fie regizor, scenarist, producător, trebuie și vor lua o atitudine cu siguranță pentru a amenda acest lucru. Există deja PUZ de urbanism pentru construcții de blocuri rezidențiale pe această suprafață. Există o soluție foarte simplă: eu, ca proprietar de studiouri, eu le-am cumpărat, n-am vândut la nimeni, încearcă unii să fure acțiunile prin judecători, eu ca proprietar sunt gata să cedez gratis statului român Studiourile Buftea, cu două condiții: 

1. niciodată, cât timp există studiourile, să nu se facă altceva decât film acolo 

2. să le administrez, pe timpul vieții mele, să administrez chestiunea asta și cu oameni de specialitate cu care am făcut transformarea de acolo. 

Cel mai important este că sunt gata să dau proprietatea mea gratis statului român cu condiția să nu se construiască niciodată acolo vreun bloc rezidențial și să rămână Catedrala cinematografiei românești”, a spus regizorul Bobby Păunescu. 

„Sper ca lumea de bună credință să facă ce să facă. Cel mai important e să rămână acolo numai film”, a subliniat Păunescu.

„Nu vor să ne dezvoltăm pe nicio parte. Cu asta se ocupă statul paralel”, a mai spus omul de afaceri.

Articolul precedentEste OFICIAL! A fost aprobată legea care prevede liste cu jucătorii la „păcănele”
Articolul următorCJ Maramureș: Finanțarea Pasajului suprateran de la Italsofa va fi asigurată prin PNRR