Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că prin decizia de joi au fost ”călcate în picioare” principiile care definesc Spaţiul Schengen. ”Simţim că Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a arătat el.

Lucian Bode a afirmat că decizia de joi este ”profund injustă” pentru România şi cetăţenii români şi ”afectează credibilitatea noastră, a tuturor”, şi că ”este total inacceptabil să schimbi reguli în timpul procesului sau mai bine zis la finalul procesului”.

”România nu poate fi sancţionată nemeritat şi nejustificat pentru situaţia internă din Austria. Am oferit soluţii, sprijin, dar nu suntem responsbili de situaţia internă din Austria. Aspiraţiile şi interesele a milioane de români au fost puse pe locul doi în faţa agendei politice interne a unui stat membru. Cuvinte precum unitate, încredere, parteneriat, solidaritate sunt des folosite atunci când încercăm să definim principiile de funcţionare a Spaţiului Schengem, aceste principii au fost călcate în picioare”, a declarat el.

Bode a susţinut că este un vot împotriva UE, nu a României, şi ”împotriva unităţii noastre de care unii actori non-UE se pot bucura”.

El a menţionat că României i s-au făcut ”multe nedreptăţi” în decursul istoriei, iar de cele mai multe ori la realizarea lor a pus umărul Rusia.

”Simţim că Rusia este pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, a subliniat el.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentKlaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET