Printr-o adresă înaintată Consiliului Județean Maramureș, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare a solicitat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020, prin majorarea veniturilor și cheltuielilor cu suma de 1.460,00 mii lei. În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna mai, aleșii județeni au aprobat rectificarea bugetului județului Maramureș, pe anul 2020, mai exact rectificarea pozitivă a bugetului Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

 Suplimentarea bugetului unității medicale are trei surse, după cum urmează: 500,00 mii lei venituri din contractele încheiate cu casele de asigurări sociale de sănătate, 300,00 mii lei subvenţii din bugetul fondului naţional unic de asigurări de sănătate pentru acoperirea creşterilor salariale şi 660,00 mii lei sume alocate pentru stimulentul de risc.  De acest stimulent vor beneficia medicii care au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2.

„Chiar dacă ministrul Sănătății a acuzat autoritățile locale că nu au trimis în timp cererile de finanțare, în cazul nostru, termenul pentru depunerea acestor cereri a fost respectat. Ne bucurăm că putem să alocăm aceste sume de bani spitalului, care astfel poate să plătească în continuare medicii. Personalul medical are nevoie de toată susținerea pentru a-și continua activitatea în același mod profesionist, iar această susținere vine și prin acordarea sumelor suplimentare promise pentru riscurile la care se expun zi de zi”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 34 de voturi pentru în ședința din luna mai.