A VIII-a ediţie a Campaniei „Ziua Ştafetei” – eveniment de promovarea a drepturilor tinerilor de a-şi decide viitorul în cunoştinţă de cauză – a adus în pragul instituţiei poliţiei 37 de elevi, dornici să cunoască tainele meseriei de poliţist.

 Numărul tinerilor interesaţi de profesia de poliţist creşte de la an la an, dovadă fiind avalanşa de solicitări de a interacţiona cu diverşi specialişti din sistemul de ordine publică, atât în cadrul proiectului Job Shadow Day– „O zi în umbra unui poliţist” cât şi cu ocazia „Zilei Ştafetei”.

IPJ Maramureș:

”Anul acesta, porţile noastre s-au deschis nu doar la sediul Inspectoratului de Poliţia al Judeţului Maramureş, ci şi la Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei, la Poliţia Baia Sprie şi la Poliţia Săliştea de Sus. La Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare au fost primiţi de şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Grozavu Liviu-Constantin, care i-a informat despre principalele domenii de activitate ale poliţiei şi despre paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a accede la o carieră în domeniu. Elevii s-au întâlnit şi cu poliţiştii de prevenire, din prezentare neputând lipsi câteva recomandări preventive pornind de la evenimentele în care au fost implicaţi minori, atât în calitate de victime, cât şi în calitate de autori.”

Apoi  elevii au luat contact direct cu o parte din structurile operative sau de suport: Serviciul Criminalistic, Compartimentul Psihologie, Grupa Canină din cadrul Serviciului de Ordine Publică, dar şi Biroul de Ordine Publică şi Biroul Poliţiei Rutiere de la Poliţia municipiului Baia Mare.

IPJ Maramureș:

”La Baia Sprie, activitatea a fost coordonată de comandantul poliţiei, comisar şef de poliţie Turda Gheorghe iar elevii Şcolii Gimnaziale „Ioan Slavici” din Tăuţii de Sus au aflat care sunt principale atribuţii ale poliţiştilor şi au participat la o parte din activităţile pe care aceştia le desfăşoară  zilnic pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi patrimoniului persoanelor. La Săliştea de Sus, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” au fost deosebit de încântaţi să îmbrace uniforma de poliţie şi testeze autospeciala din dotare, descoperind tainele muncii de poliţie de la şeful poliţiei, comisar şef de poliţie Albu Călin.”

În perioada următoare Ziua Ştafetei se mută la Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei, unde comisar şef de poliţie Bora Gheorghe a pregătit pentru elevii Liceului Teoretic „George Pop de Băseşti” toate informaţiile necesare pentru a răspunde tuturor întrebărilor copiilor.

Articolul precedentO comună din Maramureș, implicată în proiectul România Remarcabilă
Articolul următorMaterialele pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor prezidențiale au fost transportate în teritoriu