Campioana Maramureșului, Viitorul Ulmeni, joacă mâine – pe Stadionul ”Viorel Mateianu” – prima manșă a barajului de promovare în Liga a treia, în compania campioanei din Sălaj – Unirea Mirșid.

Viitorul Ulmeni întâlnește mâine, începând cu ora 18.00Unirea Mirșid în prima manșă a barajului interjudețean pentru promovarea în Liga a treia. Partida se desfășoară pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare și va fi condusă de sătmăreanul Rareș Vidican, asistat de Doru Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ovidiu Timar (Marghita). Observatori ai jocului au fost desemnați Ivan Toma (Bistriţa) și Sergiu Neichi (Satu Mare).

Gruparea din Ulmeni a ajuns să reprezinte județul după ce s-a impus în seria Sud a Ligii a patra câștigând 17 dintre cele 18 meciuri disputate și a trecut mai apoi cu scorul general de 8-2 de Avântul Bârsana în finala Ligii 4, devenind astfel campioana Maramureșului. Jucătorii de la Viitorul au dat cele mai multe goluri  în seria Sud (102) și au impus și golgheterul Ligii a patra, sezonul 2018/2019, Alexandru Ignat înscriind de 35 de ori în tur și retur.  De asemenea, cu 16 goluri primite, Viitorul a avut a doua cea mai bună apărare a seriei.

Unirea Mirșid este campioana Sălajului, după ce a bifat 21 de victorii și un egal în cele 24 de jocuri presupuse de campionatul Ligii a patra. Unirea a avut al doilea cel mai bun atac al sezonului (92 goluri date) și cea mai bună apărare (22 goluri primite).

Cele două campioane nu se află pentru prima dată față în față în barajul pentru promovarea în Liga a treia. La finele sezonului 2015/2016, Viitorul Ulmeni se califica în Liga a treia după disputarea barajului cu Unirea Mirșid, scor general 8-0.Maramureșenii au terminat sezonul 2016/2017 din Liga a treia pe locul 10, după un parcurs format din opt victorii, 9 egaluri și 11 înfrângeri. În sezonul următor, Viitorul Ulmeni nu s-a mai înscris în campionatul Ligii a treia.

Anul competițional precedent, Minaur a fost campioana Maramureșului, băimărenii obținând calificarea în Liga a treia după scorul general de 2-0 în compania celor de la CSC Sânmartin. În prezent, Maramureșul este reprezentat în Liga a treia de ACS Fotbal Comuna Recea (locul 2 la finele sezonului 2018/2019, la opt puncte distanță de liderul din Miercurea) și CS Minaur Baia Mare (locul 3).

Mâine, de la ora 18.00, 20 de confruntări sunt programate în barajul pentru Liga a treia. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, de la 17.30.

Articolul precedentObligațiile angajatorilor în perioadele cu temperaturi extreme
Articolul următorÎNCĂ UN CAZ: Violenţă în familie cercetată de poliţiştii maramureșeni