Colegiul Medicilor anchetează cazul copilului de patru ani care a murit, în urma unei anestezii efectuate la o clinică stomatologică din Piteşti.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş precizează că referitor la modificarea situaţiei juridice, noua încadrare va fi schimbată în ucidere din culpa.

Potrivit aceleiaşi surse, încă de zilele trecute au fost luate măsuri pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar în prezent se aşteaptă concluziile de natură tehnică, în urma verificărilor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie.

Conform ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Cercetările în acest caz sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Purtatorul de cuvant sl Spitalului ,,Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru a anunțat decesul copilului intrat în coma după ce a fost anesteziat la o clinica stomatologică.

,,Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el”.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea sanitară de funcţionare.

De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti.

Victor Costache, ministrul Sănătății a explicat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson.

„Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect”.

 

Articolul precedentRoxen, cântăreața care va reprezenta România la Eurovision 2020
Articolul următorCea mai tare campania de Valentine’s Day marca Burger King