Chiar dacă România se numără printre ţările Uniunii Europene în care majoritatea populaţiei nu merge în călătorii turistice, în ultimii ani tot mai mulți români pleacă măcar într-o vacanță. În ultima perioadă și maramureșenii pun mai mare preț pe concediu și pleacă câteva zile la mare în țară sau în străinătate.

Printre destinațiile preferate ale maramureșenilor se află litoralul românesc, litoralul bulgăresc și insulele grecești. În ceea ce privește transportul maramureșenii preferă să meargă în concediu cu mașina personal.

”Maramureșenii în general s-au orientat spre destinațiile consacrate, litoralul românesc, litoralul bulgăresc, insulele grecești sau Egipt, Tunisia sau Antalya, unde all inclusive-ul este renumit. Foarte mulți au optat pentru litoralul nostru asta și datorită faptului că multe persoane au beneficiat de tichete de vacanță și atunci sigur că turismul în România a luat amploare, a declarat Dana Grigorescu”, reprezentant agenție de turism.

O parte dintre maramureșenii care nu pleacă nicăieri în vacanță invocă lipsa banilor sau a timpului liber. Cei care au rude plecate în străintate profită de zilele de concediu ca să le viziteze.

”Nu plecăm nicăieri anul ăsta, nu avem timp”, a spus un maramureșean.

”Tocmai am venit din concediu. În Londra am fost la copii. Nu am alocat un buget pentru concediu anul ăsta, au plătit copiii”, a adăugat un alt bărbat.

”Nu mergem în concediu anul ăsta, avem copii mici. Mai demult mergeam”, a precizat o femeie.

Articolul precedentAndreea Popa selectată pentru proiectul Respect your Talent
Articolul următorCăvnicarii sunt încurajați să facă sport