Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cer variabil, izolat au fost semnalate precipitatii slabe mixte in zona inalta de munte. In zona joasa, local a fost prezenta ceata.

Circuatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si partial uscat pe sectoarele de drumuri nationale, curat si umed pe sectoarele de drumuri judetene. Cel mai rece a fost la Targu Lapus -4 grade. Cer acoperit, vizibilitatea in trafic este buna, vant linistiti, cu intensificari temporare pe crestele montane. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu sapte utilaje si au raspandit 35 tone material antiderapant pe DN18 la Viseu de Sus si Borsa, respectiv pe DN17C. SC Drumuri si Poduri a intervenit cu noua utilaje si a imprastiat 99 tone material antiderapant pe sectoarele de drumuri judetene. Debitele si nivelurile cursuriilor de apa din judet au fost usor variabile, cu tendinte de scadere. Fenomelene de iarna sunt instalate pe cursurile de apa. Gheata este formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Mara, Ruscova, Suciu, Cavnic,, Firiza.

Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Botiza, Iza, Suciu. Poduri de gheata formate exista pe raurile Viseu, Iza (apa curge peste podul de gheata), Mara si Nistru (apa curge pe sub podul de gheata). Curg sloiuri de gheata pe raurile Viseu, Lapus, Somes. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: 10 cm la Varful Iezer, 7 cm in Baia Borsa, 5 cm pe Valea Viseului, 4 cm in Pasul Gutai si la Baiut, 3 cm in Poiana Borsa, 2 cm la Cavnic, Firiza si Targu Lapus. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Vf. Iezer, -5 grade in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -4 grade la Sighetu Marmatiei si Cavnic,-3 grade la Seini si Somcuta Mare, -2 grade la Borsa, Viseu de Sus, Targu Lapus si Ocna Sugatag, -1 grad in Baia Mare, Baia Mare.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Noaptea si dimineata, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.

Articolul precedentACTUALIZARE FOTO | Explozie într-un apartament din Baia Mare
Articolul următorSe evaluează pagubele în urma exploziei din blocul de locuințe din Baia Mare